Svangerskapsoppdatering: 40 uker

Da var plutselig den Amerikanske termindatoen (13 januar) kommet og gått, og jeg er nå over 40 uker på vei. Det føles helt absurd, og jeg er, for å være ærlig, drittlei. Det er slitsomt å gå gravid, og når man hele tiden har innstilt seg på at babyen skulle komme tidlig, så er det ikke særlig gøy at ingenting skjer. Jeg opplever det i grunn svært mentalt belastende å gå rundt og vente på at noe skal skje. Jeg er konstant “på vakt”, har sittet på nåler i flere uker, og sliter med å slappe av. Den beste måten jeg kan beskrive det på, er å sitte på et fly med fallskjerm på og vite at man hvert øyeblikk skal hoppe, men aner ikke når. Det er uutholdelig, og man vil bare ha det overstått.

Alle snakker om å være tålmodig, og at babyen kommer når den er klar. At vi må nyte den siste tiden det bare er oss to. Jeg kan se visdommen bak slike gode råd, men de hjelper ikke noe særlig når man vet at noe kan skje hvert øyeblikk. Det er også vanskelig å nyte denne stille tiden før vi har en skrikende baby i hus når jeg er har smerter, knapt klarer å bevege meg, sliter med å puste, og har halsbrann ut av en annen verden. Også snakker folk om å sove mens man kan. Hadde man bare kunnet, da 😜

Så, ja… Jeg er mer enn klar for å få denne babyen ut nå. Det er ikke gøy å være 40 uker på vei, altså!

.

Her kommer ukens svangerskapsoppdatering, og jeg håper virkelig dette blir den aller siste!

Termin: 17 Januar 2019. 

Kjønn på babyen: 💚

Hvor langt på vei: 40 uker + 1 dag. 99,3% av svangerskapet er overstått, og jeg har 2 dager igjen. Forhåpentligvis ikke mye lenger!

Babyen er så stor som:  En vannmelon 🍉 Mellom 2800 og 4000 gram, og 48-52 cm.

Ukens må ha: Sjokolade, is, kaker, kjeks osv. Alt som ikke er sunt. Må jo skynde meg å hive innpå før slike ting får kalorier igjen 😬

Liv i magen: Omtrent hele tiden, til tross for veldig liten plass. Heldigvis ikke like sterke spark som før, men det gjør likevel fortsatt vondt i blant. 

Plager: Sliter med å puste, spesielt om natten. Sover ekstremt dårlig, har konstant store smerter i bekkenet, og mye halsbrann. Har også veldig tungt for å bevege meg, på grunn av smertene. 

Hvordan sover jeg om natten: Kjempedårlig. Sover stort sett bedre på sofaen i løpet av dagen…

Fødselsforventninger: Spinnville. Om bare fødselen kunne komme i gang snart… 

Humør: Ikke helt på topp lenger. Er veldig sliten, og sliter med å være tålmodig, jeg er så lei av å være gravid. Samtidig er jeg veldig engstelig for å gå for mye på overtid og måtte bli satt i gang.

Vektøkning: 19,8 kg(!). Lagt på meg en del de siste ukene, usikker på hvorfor (det er hvert fall ikke pga sjokolade, for sjokolade legger man jo ikke på seg av). Men håper ikke det betyr at babyen er diger  😱😰🤯

Innkjøp: Snacks og drikke til fødselen, hehe. Vi har ikke kjøpt noe mer til babyen, men mamma har kjøpt masse.  

Kontroll: Hos jordmor Helene på onsdag.

Strekkmerker: Fortsatt ingen.

Når det er sagt, så er jeg takknemlig for at jeg ikke har verre plager enn det jeg har. Det er så klart vondt og slitsomt, spesielt med bekkenløsning, men det kunne vært mye verre. Jeg har ingen komplikasjoner, og fikk en veldig fin tilbakemelding fra fastlegen min i dag på at svangerskapet mitt har forløpt omtrent “helt etter boka”. Jeg er en sunn og frisk gravid, og babyen er også sunn og frisk. Så jeg tar ikke det for gitt, altså, selv om jeg klager på alle plagene. Man må jo få lov til å lufte litt frustrasjon selv om det alltid kunne vært verre. Å gå gravid er hardt og tøft, spesielt nå helt på slutten når babyen er på størrelse med en vannmelon og tar all plass i magen. Det er jo ganske utrolig å tenke på i grunn!

Håper håper håper lille kommer snart!!! Takk for at du følger med ❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *