Thanksgiving

Ettersom Dustin er amerikansk, og vårt kommende barn blir halvt amerikansk med amerikanske besteforeldre og tanter og onkler, og min søster også er gift med en amerikaner, så har familien min bestemt seg for at vi må implementere amerikanske skikker. Med en så stor del amerikanere i vår familie, så kan vi jo ikke bare feire norske dager, nå må vi feire de amerikanske også.

Den kanskje aller viktigste amerikanske tradisjonen er Thanksgiving, en fin tradisjon med fokus på det man er takknemlig for. Thanksgiving er årets viktigste begivenhet for Dustin, så i år ville vi feire Thanksgiving sammen i Norge for aller første gang. Thanksgiving faller alltid på nest siste torsdag i November, og det var altså i dag. Vi inviterte mamma og pappa, mormor, og onkel Ken, og lagde en skikkelig festmiddag.

.

Det var Dustin som bestemte menyen, mens jeg og mamma laget det han “bestilte”. Det ble kalkun med stuffing, potetmos, “gravy” (brun saus), bakte asparges, og maismuffins i ordentlig amerikansk stil. Snaddermat!!! Amerikansk mat er jo super godt! Spesielt maismuffins er min store favoritt, så det deler jeg gjerne oppskrift på. De jeg lagde er glutenfrie og fantastisk gode!

Til dessert hadde jeg lagd en glutenfri gresskarpai for aller første gang. Det var mye vanskeligere enn jeg hadde forventet, og jeg er egentlig ikke hundre prosent fornøyd. Men jeg kan godt dele oppskrift av den likevel. Den blir nok bedre med vanlig mel i stedet for glutenfritt, det var nemlig bunnen som var vanskelig å få til, selve fyllet ble fantastisk.

.

Under middagen delte vi hva vi er takknemlig for i år, og jeg må ærlig innrømme at det var skikkelig vanskelig å bare velge en ting. Jeg har så enormt mye å være takknemlig for!! Familien min, at vi er tilbake i Norge, min fantastiske mann, at vi har fått oss leilighet osv osv. Listen blir uendelig lang. Men det som troner helt på toppen er jo det lille mirakelet i magen min, som jeg ikke helt klarer å fatte at jeg skal få møte snart! ❤️

Hva er du takknemlig for?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *